Altres webs municipals

Notícia

Vilafranca s’incorpora a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

15 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’ha incorporat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB), una associació formada per entitats locals a nivell de l’Estat espanyol que té per objecte generar una dinàmica entre ciutats per tal de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà. Actualment formen part de l’associació més de 140 municipis de tot l’Estat, molts dels quals són catalans com Barcelona, Tarragona, Lleida, Banyoles, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vic o Lloret de Mar, entre d’altres.

Entre d’altres, els objectius de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB) són impulsar iniciatives per aconseguir que el desplaçament en bicicleta sigui més segur; intensificar la promoció de la bicicleta i desplegar el seu potencial; incrementar les infraestructures per a l'ús de la bicicleta; defensar el potencial de la bicicleta com a vehicle silenciós, net, assequible i sostenible davant l'opinió pública; i promocionar l'ús de la bicicleta com a eina de mobilitat alternativa al cotxe i a la moto en els desplaçaments curts.

La incorporació de Vilafranca a la xarxa és una més de les accions que s’estan emprenent des del municipi per promoure una mobilitat més sostenible, com la creació de nous circuits ciclables i carrils bici, en la línia del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, aprovat inicialment i actualment a exposició pública. Així mateix, també està vinculat als objectius de la certificació Biosphere, de destinació turística sostenible, amb què compta Vilafranca.

Justament aquesta setmana vinent se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, a la qual Vilafranca s’hi ha adherit amb un seguit d’activitats que tindran lloc del 16 al 22 de setembre.

Més informació a: https://mediambient.vilafranca.cat/setmanadelamobilitat

ODSODS9ODS11ODS13ODS15ODS17