Altres webs municipals

Notícia

S'obre un nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges i locals

18 de setembre de 2023

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i la regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, han anunciat l’obertura demà mateix de la convocatòria d’enguany de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i d’edificis d’habitatges de la ciutat i que inclou façanes, cobertes i tancaments. Com a novetat d’aquest any, es podran beneficiar també de la convocatòria els locals del municipi ubicats a les plantes baixes i que estan destinats a activitat econòmica comercial i/o de serveis, ja siguin locals amb activitat o buits. També hi poden optar els locals d’entitats inscrites al registre municipal d’entitats que siguin propietàries del local on hi hagi la seu de l’activitat. No s’inclouen activitats econòmiques ubicades en Polígons Industrials.

FranCisco Romero s’ha mostrat molt content de poder ampliar a més supòsits la convocatòria d’ajuts “per fer passes endavant en la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Són ajuts 100% municipals que gestiona íntegrament l’Ajuntament. Poques ciutats a Catalunya ofereixen ajuts d’aquest tipus. Això és molt meritori”. L’alcalde ha explicat que l’equip tècnic municipal es desplaçarà als locals per assessorar sobre les millors solucions en cada cas i ha desitjat que la convocatòria sigui “un èxit i que molts locals amb activitat o sense es posin al dia, per revitalitzar el comerç de Vilafranca”.

La regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, explicava que la convocatòria estarà oberta a partir de demà i fins al 31 de desembre o fins a esgotar el pressupost. La partida pressupostària d’aquesta convocatòria està dotada amb 120.000 €.

Tota la informació es pot consultar i accedir al tràmit de sol·licitud corresponent a la seu electrònica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès https://seu.vilafranca.cat. Els ajuts seran fins a un màxim del 30% del pressupost del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges. El tràmit estarà obert fins a esgotar el pressupost o com a màxim fins al 31 de desembre de 2023.

Per a més informació, es pot contactar amb el servei de Medi Ambient a través del correu electrònic [email protected] o al telèfon 938923690, de dilluns a divendres, de 9 a 15 hores.

Sànchez ha informat que per tal d’explicar les novetats d’aquesta convocatòria, es realitzarà una jornada informativa adreçada als comerços el dimarts 26 de setembre, a les 13.30h, a l’edifici de l’Enològica (c/ Amàlia Soler, 29).

En les darreres convocatòries, s’han presentat una setantena de sol·licituds i s’ha esgotat sempre la partida prevista.

Ascensors i accessibilitat

D’altra banda, l’equip de govern de l’Ajuntament té intenció d’obrir en els propers mesos una nova convocatòria d’ajuts a l’accessibilitat d’habitatges i locals comercials.

L’alcalde FranCisco Romero explica que, com a resultat de l’escolta activa a la ciutadania en les visites als barris, “hem detectat que hi ha necessitats no cobertes per altres administracions. Per això des del govern municipal volem impulsar una nova línia de subvenció que inclourà conceptes com l’accessibilitat en general, tant la instal·lació d’ascensors en edificis d’habitatges, com l’adaptació de locals comercials i de serveis en planta baixa, l’adequació dels locals en planta baixa a l’ordenança del paisatge urbà, i també la rehabilitació i manteniment de promocions que en el seu moment van ser públiques”.

L’alcalde ha comentat que en aquest moment s’està treballant en la redacció de les bases d’aquesta nova línia de subvencions que podria obrir-se el darrer trimestre de l’any. La dotació econòmica prevista és de 120.000€.