Altres webs municipals

Notícia

S’instal·len plaques solars a la llar municipal d’infants El Parquet

17 de juliol de 2023

La setmana passada van començar els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la llar municipal d’infants El Parquet. En total la potència instal·lada serà de 40 Wp. Les plaques produiran un total de 61.762 kWh, de la qual un 60% serà autoconsumida per l’edifici de la llar d’infants, i la resta, un 40% % estarà disponible per ser compartida amb l’edifici de l’Enològica, al carrer Amàlia Soler.

Aquesta instal·lació evitarà emetre 437,7 tones de CO2 a l’atmosfera en 25 anys i quedarà amortitzada en un període de poc més de 6 anys.

La llard d’infants Parquet s’afegeix a un seguit d’edificis municipals i equipaments on l’any passat ja es van instal·lar plaques fotovoltaiques com són Vinseum, el recinte de la Fassina i l’Alberg municipal, l’Ateneu Municipal i l’escola Pau Boada.

Ja disposen de projectes aprovats edificis com l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba o l’escola Cristòfor Mestre, on s’aniran implantant plaques per a l’autoconsum que permetran un important estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO2. Es preveu una inversió de 265.000€ en aquests projectes, per al finançament dels quals ja s’han sol·licitat ajuts a la Diputació de Barcelona, en base a les línies del Programa Sectorial de Renovables 2030.

El regidor de Transició Ecològica, Miquel Medialdea, ha refermat la sensibilitat de l’equip de govern envers tot allò que té a veure amb el canvi climàtic i l’aposta per les energies renovables i l’eficiència energètica. “Volem ser pioners en tot aquest àmbit i ser exemple per a la ciutadania i les empreses perquè s’hi animin a invertir”, ha declarat.