Altres webs municipals

Notícia

S’inicien les obres de reurbanització del primer tram de la rambla de la Girada

11 de agost de 2022

El proper dimarts 16 d’agost tres projectes del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC entren en una nova fase.

Per una banda, començaran les obres de reurbanització del tram inicial de la rambla de la Girada, entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas. L’obra es concentrarà en el passeig central i els laterals de la rambla en aquest tram, que estaran tallats al trànsit. La zona d’obra estarà acotada amb tanques.

El projecte preveu la reurbanització d’un total de 4.348,2 m2 corresponents al primer tram de la rambla de la Girada i les obres han estat adjudicades amb un import de 822.546,29 €. Es preveu l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, amb una intervenció sostenible prioritzant la mobilitat lenta, l’accessibilitat universal i la inclusió.

Nova configuració de l’enjardinament i de l’arbrat

En el nou projecte de la rambla de la Girada creix la superfície enjardinada de 1.020 m2 fins arribar als 2.355 m2 i l’ús de paviments drenats per aprofitar l’aigua de pluja per al reg dels arbres per afavorir la biodiversitat i la mitigació de l’illa de calor. Es crea un espai central amb l’objectiu d’esdevenir un refugi climàtic, on es mantindran les dues fileres de plàtans de la rambla i s’hi ampliarà la dotació d’arbres. Se suprimeixen els arbres de port més petit que es troben tocant a les façanes. El motiu és el fet que es troben situats a 2 metres de les edificacions de cada costat, fent així que sigui difícil aconseguir un gran creixement de l’arbre. Aquesta pèrdua es compensa amb escreix, amb la plantació de nous arbres i zones arbustives.

Les obres es preveu que s’allarguin fins al febrer de 2023.

Amb motiu d’aquestes obres es trasllada la bateria de contenidors a l’avinguda Mediterrània (tocant a la plaça dels Països Catalans) i s’habilita una zona de càrrega/descàrrega de mercaderies al c/ Josep Tarradellas, 13-15). Així mateix la deixalleria mòbil que, habitualment està a la plaça dels Països Catalans, es reubicarà a l’avinguda Mediterrània tocant a la rotonda amb l’avinguda Europa.

Nova fase al carrer Banys

D’altra banda, les obres del projecte de reurbanització del carrer Banys també entra en una nova fase que afectarà la cruïlla amb els carrers Sant Jaume i Beneficència. Els treballs s’allargaran un mes aproximadament i per aquest motiu quedaran tallats trams dels carrers Sant Jaume (entre Banys i Antoni Mestres Jané) i Beneficència (entre Peguera i Sant Jaume), que temporalment seran carrers sense sortida. En aquests trams es permetrà el doble sentit de circulació per accedir als pàrquings privats mentre durin les obres.

També amb motiu d’aquests treballs, les bateries de contenidors del carrer Sant Jaume, 2, i del carrer Beneficència, 24-26, es traslladen al carrer Sant Jaume, a l’alçada de la plaça del Gas.

Els usuaris dels aparcaments de la cruïlla Banys-Sant Jaume-Beneficència hauran de treure els vehicles a les 7.30h i els podran entrar a partir de les 18.30h. Quan els treballs afectin l’entrada dels aparcaments , els vehicles no podran entrar ni sortir mentre durin els treballs.

Clavegueram al carrer Sant Julià

Finalment, també a partir de dimarts 16 d’agost i amb un termini d’uns 7 dies aproximadament, restarà tallat al trànsit les 24h del dia el carrer de Sant Julià, entre Oriol i Sant Fèlix, amb motiu de la renovació total de la xarxa de clavegueram. Pel que fa a l’altre tram del mateix carrer (entre Sant Fèlix i Joan XXIII) continuarà tallat però sols en horari de 8 a 18h.

En tot moment quedarà garantit el pas de vianants per les voreres.

Per qualsevol dubte o consulta sobre aquests projectes es pot consultar el web piicc.vilafranca.cat, trucar o enviar un correu als serveis d’Urbanisme de l’Ajuntament, tel. 93 892 36 90 i correu electrònic [email protected].