Altres webs municipals

Notícia

Setmana de l’Energia a Vilafranca del Penedès

19 de octubre de 2021

Amb el lema “De motius en sobren. fem-ho. Fem el salt al nou model energètic” es presenta la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que enguany tindrà lloc entre el 25 i el 29 d’octubre. En un context d’emergència climàtica, i on els preus de l’electricitat –i previsiblement del gas- no paren de créixer, es fa del tot necessari tenir més informació i eines que ens permetin empoderar-nos, tant reduint el consum com generant la nostra pròpia energia.

L’Ajuntament de Vilafranca se suma a la setmana programant diverses xerrades amb aquest objectiu:

  • El paper de les empreses a les Comunitats Energètiques (online). Dijous, 28 d’octubre a les 12h (inscripció prèvia a [email protected])
  • Energies renovables i tarifes elèctriques. Dimarts, 26 d’octubre a les 19.30h, a l’Escorxador, i divendres 29 d’octubre, a les 19.30h, a l’AV del Molí d’en Rovira.

En aquesta darrera xerrada, també s’explicaran les bonificacions fiscals existents a Vilafranca per als projectes d’instal·lacions solars, i la línia d’ajuts per la rehabilitació energètica d’habitatges del sector residencial, que segueix oberta fins al 31 de desembre.

També s’estrena el nou espai web “Vilafranca Energia” on es recull informació rellevant en temes d’estalvi i generació energètica, i on s’informa de diverses línies d’ajuts disponibles (es pot consultar-la a http://mediambient.vilafranca.cat).

Des de l’any 2009, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès treballa en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, que fixa les línies estratègiques per a la transició energètica a través del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), i té com a objectiu de reduir les emissions de CO2 un 40% per l’any 2030. Alhora, aquest Pla s’alinea amb els ODS2030 i els objectius de la Certificació Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès.