Altres webs municipals

Notícia

Els projectes de nova urbanització dels c/ Carme, Banys i Sant Julià-General Prim s’aprovaran abans d’acabar l’any

30 de novembre de 2021

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han donat a conèixer avui detalls de 3 nous projectes d’urbanització inclosos en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c/ Comerç-PIICC. Es tracta de la nova urbanització total de c/ Carme, del c/ Banys, i del c/ Sant Julià entre el c/ Oriol i el c/ Joan XXIII-Oviedo, que inclou també la vorera dels núms. parells del c/ General Prim.

La intenció del govern municipal és aprovar aquests projectes de manera definitiva abans de final d’any, que les obres puguin començar a la primavera de l’any vinent i estiguin llestes a l’últim trimestre de l’any.

Pel que fa als trets característics dels projectes, Francisco Romero destacava el fet que els 3 carrers (Carme, Banys i Sant Julià), que actualment compten amb unes voreres molt estretes i en algun cas poc accessibles, passaran a ser de “plataforma única amb un carril central de circulació de vehicles, se n’eliminarà l’estacionament i es dotaran d’espais amplis per als vianants amb arbrat o arbustos i mobiliari urbà”.

El denominador comú dels tres projectes és que el nou espai públic resultant al servei de la ciutadania és més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.

 

C/ Carme

Al c/ Carme es planteja una urbanització integral d’un total de 1.439 m2 corresponents a la totalitat del Carme, des del c/ de la Font a la pl. Josep Anselm Clavé, donant continuïtat a l’actual illa de vianants actual. S’amplia i enjardina l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, la qual cosa també implicarà una mobilitat més segura i sostenible al voltant dels centres escolars propers. El projecte suposa una inversió d’uns 521.000 € entre la urbanització i la renovació de la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua potable.

“La intenció és que el gruix d’obres es pugui fer en els mesos d’estiu, on hi ha menys activitats en els centres escolars propers, endreçar els circuits de vianants i vehicles, donar continuïtat a l’illa de vianants i que l’espai resultant en puguin gaudir les famílies els centres escolars, l’activitat comercial, etc. Hi ha molta expectativa davant d’aquest projecte. És un projecte molt esperat”, ha afirmat Romero.

 

c/ Banys

El projecte del c/ Banys, amb una inversió d’uns 242.000 € incloent la renovació de la xarxa de clavegueram i abastament d’aigua potable, suposarà la urbanització integral d’un total de 964 m² corresponents a l’actual c/ Banys, incloent la cruïlla amb el c/ Sant Jaume. També incorpora l’ampliació i enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, propiciant una mobilitat segura i sostenible per accedir al barri del Centre. “Amb aquest projecte eliminarem les pilones que donen una imatge de provisionalitat. Crec que donarem una alegria al veïnat del carrer Banys”, declarava el tinent d’alcalde.

c/ Sant Julià-General Prim

Als c/ Sant Julià i General Prim es preveu urbanitzar de forma integral un total de 810,25 m2 corresponents al c/ Sant Julià com a connector del Centre amb el barri de Sant Julià, i de 424,86 m2 del c/ General Prim donant continuïtat a la rambla de Sant Francesc i l’espai de la Font dels Alls. Amb aquest projecte es facilitarà una mobilitat més segura i sostenible per accedir al barri del Centre. La inversió prevista en aquest projecte és d’uns 490.000 € incloent també la renovació de la xarxa de clavegueram i d'abastament d’aigua potable. “En aquest carrer era difícil ampliar voreres sense eliminar aparcament, i per tant, s’ha optat per la mateixa solució de plataforma única”, reconeixia Francisco Romero.

Informació veïnal

Els regidors han anunciat que, abans del començament de les obres, el veïnat dels carrers on s’executaran aquestes millores rebrà informació sobre el projecte que l’afecta i sobre el PIICC. En el mateix fulletó, que es farà arribar a les bústies i establiments comercials, es convida qualsevol veí o veïna a conèixer amb més detall el projecte sol·licitant cita al tel. del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament 93 892 26 90 (dies laborables de dilluns a divendres de 9 a 14h) o al correu electrònic [email protected].

Així mateix, han recordat que ja estan en marxa diverses accions i projectes inclosos en el PIICC com la nova urbanització del c/ Comerç, el Mercat Jove, que es va celebrar el 23 d’octubre passat, la convocatòria d’ajuts a la millora energètica dels habitatges o la substitució d’enllumenat públic per tecnologia LED i que tota la informació relativa al PIICC es pot trobar de forma concreta al web de l’Ajuntament https://piicc.vilafranca.cat/, on hi ha també un fulletó descarregable amb tota la informació i les diverses iniciatives i projectes del PIICC.

Inversió important

Al seu torn, Aureli Ruiz recordava que aquests projectes estaven inclosos en el pressupost 2021 en què “vam fer un esforç inversor com mai: 7 MEUR per a inversions, quan en un any normal acostumen a ser uns 2,5. Ho vam fer perquè pensàvem que l’Ajuntament havia de fer un esforç addicional i ser motor de reactivació econòmica en un moment de crisi com l’actual”. El regidor d’Hisenda ha avançat que en el pressupost 2022 es preveuen uns 4 MEUR d’inversions. “Continuen invertint en la millora de l’espai públic perquè el fet de tenir una ciutat endreçada i atractiva també és fer promoció de la ciutat per tal que pugui atraure visitants i inversió econòmica”, remarcava el tinent d’alcalde.

ODSODS5