Altres webs municipals

Notícia

Dimecres comença la reurbanització del carrer Banys, que s’allargarà fins a principis de setembre

13 de juny de 2022

Aquest dimecres començaran les obres de reurbanització del carrer Banys, que està previst que s’allarguin uns dos mesos i mig, és a dir, fins a principis de setembre, aproximadament. Els treballs consistiran en la nova urbanització de tot el tram entre el c/ Vilobí i el c/ Sant Jaume així com de la cruïlla Banys-Sant Jaume-Beneficència, i és una actuació inclosa en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c/ Comerç (PIICC). Als mesos de febrer i març ja es va dur a terme la primera fase d’aquest projecte amb la renovació de les escomeses d’aigua i de clavegueram prèvies, realitzada per Aigües de Vilafranca.

Les obres pròpiament d’urbanització comportaran l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants fins a 1,80m en cada costat del carrer, pacificant el trànsit rodat amb un carril d’un sol sentit de circulació i incloent en la intervenció la cruïlla amb el c/ Sant Jaume. El projecte té un pressupost de 108.356,23€.

Aquestes obres suposaran que s’hagi canviat temporalment el sentit de circulació del c/ Vilobí, que passarà a ser de baixada cap al c/ Antoni Mestres Jané, i del c/ Sant Jaume, que passarà a ser de pujada cap al c/ de la Beneficència des del c/ Antoni Mestres Jané.

Els usuaris dels aparcaments del c/ Banys afectats hauran de treure els vehicles abans de les 7.30h del matí i hi podran tornar a accedir a partir de les 18.30h, sempre que sigui possible. Quan els treballs afectin l’entrada dels aparcaments, els vehicles no podran entrar ni sortir durant el temps que durin les obres. S’intentarà que els treballs afectin en el menor grau possible el veïnat.

En una fase posterior d’aquestes obres d’urbanització quan s’actuï a la cruïlla del c/ Banys amb el c/ Sant Jaume, ja es restablirà la circulació del c/ Banys. Es prohibirà la circulació a la cruïlla amb el c/ Sant Jaume i es deixarà doble sentit de circulació al c/ Sant Jaume, entre Banys i Antoni Mestres Jané perquè el veïnat puguin accedir als seus aparcaments.

Amb motiu d’aquestes obres, la parada del bus urbà situada al c/ Beneficència-Peguera quedarà anul·lada i s’habilitarà una parada provisional al c/ Torrelles de Foix, en una zona propera a la parada anul·lada.