Altres webs municipals

Notícia

41 persones han estat contractades per l’Ajuntament de Vilafranca en plans d’ocupació

28 de març de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca ha contractat aquest any 2023 41 persones en situació d’atur mitjançant plans d’ocupació i en base a diferents línies de subvenció. Aquest migdia l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pels tinents d’alcalde Francisco Romero, Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort, han rebut les persones que participen en aquests plans d’ocupació per agrair-los i reconèixer la feina que fan.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, ha posat en valor la voluntat política i la tasca dels tècnics municipals que ha permès contractar aquestes 41 persones i que al llarg de l’any podrien ser més. “Són persones que passen per moments complicats i que pertanyen a col·lectius amb dificultats d’inserció com poden ser persones a l’atur que no cobren cap prestació, dones, persones que cobren Renda Garantida de Ciutadania, persones a l‘atur des de fa més de 12 mesos, persones majors de 52 anys, persones joves, persones a l’atur del barri de l’Espirall, etc”, ha exposat. El regidor afegia també que les contractacions d’aquests plans d’ocupació per un any permeten a les persones aturades retornar al món laboral per ampliar la seva experiència professional i la seva formació, i millorar les seves competències tècniques i habilitats personals. Els i les participants reben formació de caràcter transversal i/o formació professionalitzadora i dissenyen un itinerari individual d’inserció, amb l’assessorament tècnic ofert des del Servei d’Ocupació.

“L’any 2022 vam aconseguir un 40% d’inserció laboral a l’empresa ordinària i l’any 2021 vam arribar al 55%. Això ens fa estar molt satisfets”, ha afirmat Montfort.

Reforçar els equips tècnics municipals

Per la seva banda el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Aureli Ruiz, posava èmfasi en el 16% del pressupost municipal que l’Ajuntament dedica a formació i a ocupació, uns 3 MEUR. “Són funcions no obligatòries per als Ajuntaments però, per voluntat política, som el 2n municipi de Catalunya que hi dedica més percentatge del seu pressupost” explicava. Ruiz ha remarcat el fet que les persones contractades han reforçat els equips tècnics de diferents serveis de l’Ajuntament. “Això ha permès arribar a fer tasques on com Ajuntament potser no arribaríem. Esteu fent un servei públic en benefici de tothom i això la ciutadania ho valora molt” ha dit el regidor.

Les persones contractades han treballat en tasques com ara la neteja de grafits i elements de la via pública, en obres de rehabilitació i manteniment d’habitatges socials, en manteniment d’espais naturals com els horts de l’Espirall i de Melió, els camins de la Bleda, Fariner, de la Serreta, de Sant Pau, de Sant Jaume i de la Creu; com a agents cívics que col·laboren amb la policia en les entrades i sortides de les escoles i en tasques de sensibilització en civisme; o treballs de suport administratiu en 11 serveis diferents de l’Ajuntament.

Moment vital complicat

Per cloure, l’alcalde Pere Regull es mostrava satisfet que l’Ajuntament hagi pogut ajudar tantes persones i les seves famílies a tirar endavant “en un moment complicat de la seva trajectòria vital. La societat som tots i tots anem en el mateix vaixell. L’estat del benestar ha de vetllar perquè ningú es quedi enrere i tothom pugui sortir-se’n”. L’alcalde també ha ressaltat la tasca de les persones contractades. “Totes les feines són molt importants encara que no ho sembli. Esteu treballant per a l’administració i són els ciutadans els que us examinen. Aprofiteu aquesta experiència per fer relacions humanes, que us obriran moltes portes i oportunitats en el futur”, ha conclòs Regull.

L’Ajuntament de Vilafranca rep diferents línies de subvenció per a la contractació de persones a través de Plans d’ocupació tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat de Catalunya a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el suport d’altres fons de finançament com són el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), el Fons social Europeu i el Fons Next Generation.