Altres webs municipals

Notícia

2 km de carril bici connecten Vilafranca amb 5 polígons industrials

27 de octubre de 2021

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han visitat aquest matí el nou carril bici que recentment ha entrat en servei i que connecta el nucli urbà de Vilafranca amb 5 polígons industrials de la banda de Tarragona, quatre pertanyents a Vilafranca i un a Olèrdola. Francisco Romero ha recordat que ja està en servei el tram fins a l’Hotel Air Penedès i que encara resta el tram 4 que ha d’arribar fins a la Depuradora travessant la rotonda d’accés a l’autopista. “El permís de Carreteres s’ha endarrerit a causa de la finalització de la concessió dels peatges, però ja podem dir que aviat es reprendran les obres en aquest tram que tenen una durada prevista d’uns 6 mesos”, afirmava. El regidor d’Urbanisme animava la gent a fer en bicicleta o a peu el nou carril bici. “Les sensacions de la gent que ha fet tot el tram són molt positives. El carril bici està ben senyalitzat i il·luminat, si bé acabarem de reforçar la senyalització vertical per donar més seguretat i plantarem més arbrat”, ha dit el regidor.

El carril bici té una longitud de 2 km i ha tingut un pressupost de 1,1 MEUR, finançat en un 85% pel Pla Complementari de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona. El tram que resta pendent també compta amb una aportació externa del 30%, en aquest cas, dels Fons FEDER de la Unió Europea.

Pla de Mobilitat

Romero ha volgut emmarcar aquest carril bici en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que ara està a exposició pública i que s’espera aprovar abans d’acabar l’any. “El PMUS fixa un horitzó de 10 km més de carril bici en els propers anys a Vilafranca. Amb aquest que va cap els polígons, el que està previst al carrer Comerç i el que farem al c/ Germanor, haurem assolit ja el 40% d’aquesta previsió del PMUS”, afirmava.

Pel que fa a l‘impacte en la mobilitat entre Vilafranca i els Monjos, Romero ha manifestat que si, tal com preveu el PMUS, s’aconsegueix que un 10% dels desplaçaments entre les dues poblacions sigui en bicicleta o un mitjà no contaminant, “evitarem l’emissió de 28 tones anuals de CO2 a l’atmosfera”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz destacava que el projecte ha pacificat el trànsit a l’avinguda de Tarragona fent la calçada més estreta, amb més seguretat i més il·luminació i ha avançat que properament s’executarà la millora de l’altra vorera de l’avinguda de Tarragona, que no s’ha vist afectada pel carril bici. “Tenim l’objectiu de connectar Vilafranca amb les poblacions més properes mitjançant itineraris segurs per poder anar a treballar, passejar, caminar o fer esport, tal com preveu el Pla de Mobilitat”, ha dit el regidor de Mobilitat, que ha remarcat el reforç de la senyalització que s’ha fet a les entrades dels polígons Clot de Moja i Estació de Mercaderies per pacificar el trànsit i que els vehicles redueixin la velocitat.